EmailTwitterFacebookLinkedIn

 

Tijd voor verandering?
Het onderwijs heeft de toekomst.

“Het is hartstikke mooi om de dag met de leerlingen te beginnen en mijn geloof te leven”

Christian van de Beek (29 jaar) is volop bezig een nieuwe richting te geven aan zijn loopbaan. Van een functie als kwaliteitsmanager van het vliegtuigonderhoud op een vliegbasis naar wiskunde docent bij het Gomarus College in Leeuwarden.  Vanwaar deze overstap?

Na de vierjarige officiersopleiding kon hij direct terecht bij de Luchtmacht als technisch officier en heeft daar o.a. voor het projectbureau gewerkt dat nieuwe vliegtuigen moest aanschaffen. Sinds drie jaar werkt Christian bij de vliegbasis in Leeuwarden. Inmiddels is zijn persoonlijke leven zo veranderd dat hij ervoor kiest om zich om te scholen tot docent. “Als je bij Defensie werkt is de kans groot dat je op een gegeven moment weer moet verhuizen. Wij willen dat op onze eigen tijd doen.” Op deze manier kan het jonge gezin blijven wonen in Leeuwarden.

Omscholing
“Op de vliegbasis verzorgde ik af en toe gastlessen aan technisch personeel over de militaire luchtvaart eisen binnen het onderhoud. Ik merkte dat het me wel lag om droge stof op een heldere en frisse manier over te brengen. Ik kreeg veel positieve reacties. Wiskunde heb ik altijd al een leuk vak gevonden, het was echt mijn favoriete vak vroeger. De combinatie van iemand wat bijbrengen en wiskunde voelde eigenlijk als iets wat God mij op het hart legde te doen. Dus heb ik mij februari 2020 ingeschreven voor de flex-opleiding leraar wiskunde. Het klinkt heel simpel, maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer God iets op je hart legt, je het in gebed met Hem bespreekt en dat verlangen sterker wordt, je het dan ook maar mag gaan onderzoeken. Ik werd in mijn keuze meerdere malen bevestigd en zo is het balletje gaan rollen. Ik merkte dat ik er blij van werd! 

Stage / werken en leren
Voor de opleiding heb je een stageplek nodig. We wonen hier nog niet zo lang en een collega uit de gebedsgroep van de vliegbasis tipte me om contact op te nemen met het Gomarus College. Via een oriënterend gesprek met de wiskunde docent ben ik bij het Gomarus binnengekomen. Helaas gooide de uitbraak van corona begin 2020 roet in het eten. Via het geven van bijlessen kon ik gelukkig het vak alsnog halen. ” Voor de tweede stage later dat jaar heeft Christian weer contact opgenomen met het Gomarus College. De school bleef me aanspreken en ik kon dit mooi combineren met mijn huidige baan bij de vliegbasis. Op dezelfde dag dat hij die mail stuurde ontving hij een bericht van een wiskundedocent van het Gomarus met de vraag over zijn beschikbaarheid voor het geven van wiskundelessen. Een bijzondere win-win situatie. Door corona en de online lessen was het niet de ideale start, maar voor Christian pakte het goed uit.  
 
Flexibel studeren

“Ondertussen ben ik meer dan een jaar bezig met de studie. Het is voor mij heel prettig dat het een flexibele opleiding is waarbij ik zelf mijn eigen planning kan maken. Op die manier bepaal ik dus ook min of meer zelf hoelang ik over de opleiding doe. De meeste flexstudenten doen er zo'n 3 tot 4 jaar over, maar je hebt ook mensen die het in twee jaar halen. Ik heb het erg naar mijn zin. De coronaperiode gaf me gelijk een extra uitdaging om alles online ook in te richten. Vanuit school heb ik veel vertrouwen gekregen en die vrijheid heb ik ook nodig. Dat het vervolgens ook allemaal lukte bevestigt me dat ik in de goede richting zit, zeker ook met het oog op mijn gezin. Onderwijs is natuurlijk een andere setting dan het bedrijfsleven en defensie, maar het werk en de randvoorwaarden zijn voor mij erg aantrekkelijk.” 

Het Gomarus College 
“Wat ik heel bijzonder vind aan het Gomarus College is de tijd voor bezinning die is ingeroosterd. Hartstikke mooi om met de leerlingen de dag te beginnen met God! Het Gomarus is een gereformeerde school, maar ik kom zelf niet uit die hoek. Het gaat er bij het Gomarus gelukkig vooral om dat je geloof leeft. En wat me ook gelijk opviel bij het Gomarus College is dat er een hele goede sfeer hangt. Zorgzaam richting elkaar, daar geniet ik van en voel ik me bij thuis.  
 
Het is nog niet zo dat ik de overstap van Defensie naar het onderwijs al heb gemaakt. Er moeten eerst voldoende beschikbare uren vrijkomen voor mij. Ik ga rustig verder met mijn studie. Wanneer die overstap komt vind ik niet zo spannend, dat geloof ik wel!”

Enthousiast?
Wil jij ook ontdekken wat het onderwijs jou te bieden heeft? Ga dan eens in gesprek met onze HR-adviseur Carel Woudt. In een gesprek leggen we uit welke stappen je kunt nemen, hoe we je daarbij kunnen helpen en welke kansen er zijn. Het gesprek is uiteraard vertrouwelijk. Laat je contactgegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk om af te stemmen hoe we verder met elkaar in gesprek gaan.